Το σύκο είναι ένα πολύ παρεξηγημένο φρούτο, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι ο βασιλιάς των φρούτων. Έχει μια γλύκα, την οποία κανένα άλλο φρούτο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί. Προσωπικά, είναι το δεύτερο αγαπημένο μου φρούτο. Ίσως να λέει πολλά το γεγονός ότι πριν από 2 καλοκαίρια, ο παππούς μου μού έφερνε ένα μεγάλο κουβά με σύκα κάθε 3 μέρες. Το αποτέλεσμα ήταν να καταναλώσω μέσα σε 1 μήνα γύρω στα 300 σύκα! Τόσο πολύ το αγαπώ!

Έτσι, αποφάσισα να το τιμήσω και να φτιάξω ένα νόστιμο και δροσιστικό κοκτέιλ με αυτό. Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς, άκουγα το πόσο ταιριάζει το θυμάρι με το σύκο, αλλά πάντα ήμουν επιφυλακτική…μέχρι σήμερα. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου δείξω από εδώ το πόσο ταιριάζουν, αλλά μπορώ να σου πω ότι η φίλη μου είπε ότι είναι από τα καλύτερα cocktails που έχει δοκιμάσει. Και έχει πιεί αρκετά! Το θυμάρι από τη στιγμή που θα ενωθεί με το σιρόπι, βγάζει μια γεύση, η οποία είναι τόσο πολυδιάστατη. Συνδυαστικά με το σύκο, το χυμό λεμονιού και το τζιν, σου προσφέρουν ένα δροσιστικό κοκτέιλ, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά σε ένα μπαρ.

Παρακάτω, σου δίνω τις δοσολογίες για μια μερίδα. Αν, λοιπόν, έχεις να το φτιάξεις για αρκετά άτομα θα πρέπει να επαναλάβεις την ίδια διαδικασία, ανάλογα με τα άτομα. Καλό θα ήταν να φτιάχνεις ένα-ένα τα cocktails. Επίσης, οι δοσολογίες του σιροπιού, φτιάχνουν 3 cocktails. Οπότε αν θέλεις να κάνεις 3 cocktails, το σιρόπι που θα φτιάξεις θα είναι αρκετό!

Cocktail με Σύκο, Θυμάρι και Gin

🕑Χρόνος Προετοιμασίας:10 λεπτά

🕑 Συνολική Διάρκεια: 30 λεπτά

★ Βαθμός Δυσκολίας:★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 1 μερίδα

Please share this

Υλικα

(Σιρόπι Θυμαριού)

 • ½ κούπα ζάχαρη 
 • ½ κούπα νερό
 • μια χούφτα τρυφερό και φρέσκο θυμάρι

(Για μια μερίδα Cocktail)

 • 2 σύκα 
 • 40 ml σιρόπι θυμαριού
 • 40 ml χυμό λεμονιού
 • 60 ml gin
 • σόδα
 • πάγο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 1. Σε ένα μκρό καταρολάκι βράε το νερό, τη ζάχαρη και το θυμάρι για 5 λεπτά. Έπειτα κατέβασέ το από τη φωτιά και άφησε το για 10 λεπτά όπως είναι, ώστε να εκχύσει όλα του τα αρώματα. Μετά στράγγιξε καλά και άφησε το να κρυώσει τελείως.
 2. Σε ένα σέικερ (αν δεν έχεις καλη δουλειά κάνει και ένα αποθηκευτικό βαζάκι με καπάκι), χτύπα το εσωτερικό από 2 σύκα, μαζί με το χυμό του λεμονιού, το σιρόπι κα το gin. Χτύπα καλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά. 
 3. Στράγγιξε το μείγμα σε ένα χαμηλό ποτήρι, το οποίο πρώτα θα έχεις γεμίσει με πάγο. Έπειτα συμπλήρωσε με σόδα. 
 4. Εγώ το διακόμησα με κομμένα σύκα και ένα κλωναράκι θυμάρι.

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση