Όπως δεν υπάρχει καλοκαίρι χωρίς παγωτό, έτσι δεν υπάρχει και χειμώνας χωρίς ζεστό τσαγάκι. Τα αφεψήματα είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας και μπορούν να σε συντροφεύουν με τη ζεστασιά τους από το πρωί, δίνοντας τόνωση στον οργανισμό σου, ως και το βράδυ, χαλαρώνοντας σε. Εγώ, όταν σκέφτομαι μια κούπα τσάι, πάντα στο μυαλό μου έρχεται ο συννεφιασμένος και κρύος καιρός, μια πλεκτή μπλούζα και τη ζέστη μυρωδιά των μπαχαρικών.

Παρόλο που αγαπώ τον ζεστό και καλό καφέ, δεν μπορώ ποτέ να πω όχι σε μια ζεστή και λαχταριστή κουπίτσα τσάι. Για αυτό λοιπόν, θα σου δείξω πως να φτιάχνεις κι εσύ ένα από τα αγαπημένα μου αφεψήματα. Βέβαια, το να κάνεις τσάι, δεν το λες και συνταγή, όμως θα σου δείξω με μικρά μυστικά πως μπορείς να απογειώσεις κάτι τόσο απλό, σε κάτι σούπερ γευστικό.

Έχω τη χαρά να σου παρουσιάσω σήμερα ένα νέο και αγαπημένο μου προϊόν, το οποίο είμαι σίγουρη πως από εδώ και πέρα θα γλυκάνει πολλές ζέστες κούπες σου και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, μιλάω για τα αποξηραμένα φύλλα στέβια της εταιρείας Stelvia Hellas®, μια ελληνική εταιρεία που στηρίζεται στην παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία προϊόντων Στέβιας διεθνώς. Πλεονέκτημα της εταιρείας είναι η εστίαση της σε προϊόντα στέβια ελληνικής καλλιέργειας, ένα κομματι πολύ σημαντικό για εμάς καθώς έτσι ενδυναμώνεται η Ελληνική οικονομία. 

Η εταιρεία Stelvia Hellas® διαθέτει πολλά προϊόντα, εκ των οποίων αποξηραμένα φύλλα στέβια χύμα, φακελάκια ενός γραμμαρίου με φύλλα στέβια, μαύρο τσάι με στέβια και πράσινο τσάι με στέβια. Σήμερα στο δικό μου αφέψημα θα χρησιμοποιήσω τα αποξηραμένα φύλλα στέβια, τα οποία ούτε ξινίζουν, ούτε πικρίζουν, αλλά αντίθετα δίνουν ισορροπημένη γλυκύτατα όπου προστεθούν. Με μια κουταλιά της σούπας μπορείς να γλυκάνεις μια ολόκληρη τσαγιέρα ενός λίτρου.

Τσάι Βουνού με Μπαχαρικά και Φύλλα Στέβια Stelvia Hellas®

🕑Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

🕑 Συνολική Διάρκεια: 20 λεπτά

★ Βαθμός Δυσκολίας:★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 4 μερίδες

Please share this

Υλικα

  • 1 λίτρο βραστό νερό
  • 1 μικρή χούφτα αποξηραμένα φύλλα τσάι βουνού
  • 3-4 ξυλάκια κανέλας
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισους 
  • 8 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 3 φέτες λεμονιού
  • 1 κ. σ. αποξηραμένα φύλλα στέβια Stelvia Hellas®

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κανάτα τοποθέτησε όλα τα υλικά και γέμισε την με το βραστό νερό.
  2. Άφησε τα για 8 λεπτά ώστε να εκχυλιστούν και να βγουν οι γεύσεις.
  3. Μετά από λίγο, σέρβιρε σε κούπες και απόλαυσε τη ζεστασιά του.

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση