Σήμερα με αυτή τη συνταγή ολοκληρώνω τη σειρά συνταγών “καλοκαίρι με ζυμαρικά”. Συνήθως τείνουμε να πιστεύουμε πως τα ζυμαρικά είναι φτιαγμένα μόνο για τους χειμερινούς μήνες γιατί είναι υδατάνθρακες και γενικά χορταστικά. Εμένα όμως μου αρέσουν πολύ περισσότερο το καλοκαίρι γιατί τα έχω στο μυαλό μου με λίγο ντομάτα και φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά.

Η σημερινή συνταγή είναι το γνωστό μπριάμ ή όπως το λέμε εμείς στη βόρεια Ελλάδα, τουρλού, αλλά μεταμφιεσμένο μέσα σε ένα πιάτο ζυμαρικών. Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές και ντοματίνια ενώθηκαν για να θυμήσουν αυτόν τον υπέρτατο καλοκαιρινό συνδυασμό, που σε γεμίζει νοσταλγία, καθώς θυμάσαι όλα τα καλοκαίρια στο χωριό με το τέλειο μυρωδάτο τουρλού της γιαγιάς. Πως να αντισταθείς σε κάτι τόσο γνώριμο, καλοκαιρινό και ΥΠΕΡαπολαυστικό. Εγώ δεν μπορώ.

Σήμερα, χρησιμοποιώ Κοραλάκι της εταιρείας Ήλις™, μια οικογενειακή επιχείρηση παραδοσιακών ζυμαρικών (και όχι μόνο) φυσικής αποξήρανσης και κορυφαίας ποιότητας. Έχει μια πληθώρα προϊόντων που μπορούν να ικανοποιήσουν όχι μόνο τους παραδοσιακούς, αλλά και τους πιο γκουρμέ καταναλωτές, οδηγώντας την στο να βραβευτεί διεθνώς με τις νέες καινοτομίες της.
Αν, λοιπόν, αγαπάς τα ζυμαρικά και θες να τα συνδυάσεις με κάτι που να μυρίζει καλοκαίρι, τότε αυτή η συνταγή θα σε ικανοποιήσει απόλυτα. Εφοδιάσου με τα πιο ρέκα λαχανικά και τα πιο υπέροχα ζυμαρικά Ήλις™. Μην ξεχάσεις να σερβίρεις με μπόλικη φέτα, θα με θυμηθείς!

Ζυμαρικά Ήλις™  σαν Μπριαμ

🕑Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

🕑Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

🕑 Χρόνος Αναμονής:30 λεπτά

🕑 Συνολική Διάρκεια: 1 ώρα & 20 λεπτά

★ Βαθμός Δυσκολίας: ★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 4 μερίδες

Please share this

Υλικα

  • 1 συκευασία Ζυμαρικά Κοραλάκι Ήλις™
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μέτριες Μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
  • 2 μέτρια Κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 μικρές Πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψε τις μελιτζάνες και βαλ’ τες μέσα σε ένα συρωτήρι με λίγο αλάτι από πάνω, ώστε να φύγουν κάποια υγρά, περίπου για 30 λεπτά.
  2. Ρίξε λίγο λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα ή ένα φαρδύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίξε πρώτα το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακάτευε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στη συνέχεια ρίξε όλα τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά.
  4. Στο μεταξύ βάλε το νερό να βράσει και όταν είναι έτοιμο ρίξε τα ζυμαρικά και βράσ’ τα για όσα λεπτά αναγράφονται στη συσκευασία τους.
  5. Στο τηγάνι με τα λαχανικά, πρόσθεσε και τα ντοματίνια και ανακάτεψε για άλλα 2 λεπτά.
  6. Πριν σουρώσεις τα ζυμαρικά, κράτησε μισή κούπα νερό από αυτό που έβρασαν μέσα. Αυτό το νερό άδειασε το πάνω στα σοταρισμένα λαχανικά, ρίξε και τα ζυμαρικά και άφησε το σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ρουφήξει το νερό.
  7. Ρίξε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  8. Σέρβιρε με φέτα τριμμένη και λίγο επιπλέον ρίγανη.

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση