Πολλές φορές όταν ξεκινάω να φτιάξω μια καινούργια συνταγή, πολύ πριν υλοποιηθεί, όταν είμαι ακόμα στα αρχικά στάδια, που ακόμα προετοιμάζομαι, δεν εμπνέομαι πάντα από τα υλικά, αλλά κι από χρωματικές παλέτες. Για παράδειγμα, η σημερινή χρωματική παλέτα έπαιζε στο μυαλό μου πολύ καιρό, από την αρχή του καλοκαιριού. Αυτό το ανοιχτόχρωμο καλοκαιρινό πράσινο ήθελα να το απογειώσω σε ένα φρέσκο πιάτο, εστιάζοντας στη δροσιστική μονοχρωμία του. Κι έγινε! Δροσιστική πράσινη καλοκαιρινή σαλάτα κάνεις ;!

Η σημερινή σαλάτα είναι λες και πήγες στον μπαξέ και έκοψες ένα αγγουράκι, ένα τσαμπί σταφύλια και ένα πεπόνι. Ουσιαστικά, είναι μια καλοκαιρινή συγκομιδή. Το κάθε υλικό αυτής της συνταγής είτε με τις υφές του, είτε με τα αρώματα του, φωνάζει “καλοκαίρι” και έρχεται για να σου προσφέρει όλη τη δροσία και την ενυδάτωση που έχεις ανάγκη!

Πριν με ρωτήσεις… ναι, δεν είναι η τυπική κλασική σαλάτα όπως η χωριάτικη που τρώμε για γεύμα ή συνοδευτικά με το γεύμα μας. Η σημερινή σαλάτα είναι από αυτές με τις οποίες συνοδεύεις το δροσιστικό ποτό σου ή ένα ποτήρι δροσιστικό λευκό κρασί στο μπαλκόνι το βραδάκι με καλή παρέα. Αντί για φρουτοσαλάτα ή για αγγουράκι σε λωρίδες, σερβίρεις αυτό κι καλύπτεσαι από κάθε πλευρά. Για σένα που φοβάσαι να συνδυάσεις το πεπόνι με το αγγούρι, να σημειώσω πως αυτά τα δύο βρίσκονται στην ίδια οικογένεια και δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί σεφ και γευσιγνώστες τα συνδυάζουν σε διάφορα πιάτα.

Κι αφού λύσαμε τις απορίες ως προς το που σερβίρουμε αυτή τη σαλάτα, αλλά και αν ταιριάζουν οι γεύσεις, θέλω να σου μιλήσω για τα τεχνικά κομμάτια αυτής της σαλάτας. Όπως βλέπεις στις εικόνες παραπάνω, η σαλάτα έχει ένα χρώμα και συνήθως αυτό μπορεί να μας δώσει ένα αποτέλεσμα φλατ. Παρόλα αυτά, η σαλάτα αυτή έχει οπτικό ενδιαφέρον για έναν πολύ απλό λόγο: την κοπή τους. Αν κόψεις τα υλικά με διαφορετικό τρόπο από ότι συνηθίζεις να τα κόβεις και αν μεταξύ τους έχουν διαφορετικό σχήμα, τότε απευθείας δίνεις τον παράγοντα wow στο πιάτο σου. Για παράδειγμα, αντί το αγγούρι να κοπεί σε φέτες, να σερβιριστεί σε λωρίδες. Αντί το πεπόνι να κοπεί σε κομμάτια, να σερβιριστεί σε σφαίρες. Έτσι με μερικά απλά υλικά κάνεις κάτι εξαιρετικά καλαίσθητο.

Δροσιστική Σαλάτα με Πεπόνι, Αγγούρι, Σταφύλια & Dressing από Lime

🕑Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

🕑Χρόνος Ψησίματος: -

🕑 Χρόνος Αναμονής: -

🕑 Συνολική Διάρκεια: 15 λεπτά

★ Βαθμός Δυσκολίας: ★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 4 μερίδες

Please share this

Υλικα

(Σαλάτα)  

 • 1 μέτριο πεπόνι
 • 1 αγγούρι
 • 1 χούφτα λευκά σταφύλια
 • Δυόσμο

(Dressing Lime)

 • 1 Lime, χυμό και ξύσμα  
 • 1 κ. γ. μέλι ή maple syrup
 • 1 μικρή πρέζα θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 1. Με το εργαλείο κουζίνας* που καθαρίζει το εσωτερικό από τα λαχανικά και έχει σχήμα σφαιρικό, βγάλε κυκλικά κομμάτια από το πεπόνι. 
 2. Το αγγούρι κόψ’ το σε λεπτές λωρίδες από πάνω προς τα κάτω.
 3. Για να στήσεις τη σαλάτα απλώς άφησε το πάνω στη φαντασία σου.
 4. Βάλε σε μια όμορφη ρηχή πιατέλα τις σφαίρες πεπονιού, τις λωρίδες αγγουριού, τα σταφύλια, λίγα φύλλα δυόσμου και το dressing από lime.
 5. Σέρβιρε συνοδευτικά μαζί με κάποιο δροσιστικό ποτό η κρασάκι.

Σημειώσεις

 
*Θα το βρείτε με αυτό το όνομα: εργαλείο/κουτάλι κοπής σφαιριδίων και καθαρισμού φρούτων

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση