Η κολοκύθα είναι ένα τόσο υπέροχο φθινοπωρινοχειμερινό υλικό με γλυκιά και γήινη γεύση. Το πιο υπέροχο στοιχείο της πέρα από τη γεύση που έχει, είναι ότι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σε γλυκές και σε αλμυρές παρασκευές. Δυστυχώς έχω εμβαθύνει πολύ περισσότερο στη μία πλευρά από αυτές τις δύο, τη γλυκιά, με ένα σωρό γλυκές συνταγές, αμελώντας όμως τις δυνατότητες της στον κόσμο των αλμυρών συνταγών. Για αυτό φέτος έβαλα στόχο να επανορθώσω σχετικά με αυτό το θέμα. Η σημερινή συνταγή νομίζω πως είναι μια πολύ καλή προσπάθεια επανόρθωσης από πλευράς μου. Αν σου αρέσουν κι εσένα οι βούτες σε γευστικά dips τότε αυτό θα το αγαπήσεις!
Η σημερινή μου πρόταση για να πω την αλήθεια, προτού τη δοκιμάσω, δεν περίμενα να βγει καλή. Όχι όμως μόνο βγήκε, αλλά και μου έβγαλα το καπέλο στο τέλος! Το συγκεκριμένο ντιπ έχει για βάση τη φέτα και το γιαούρτι όπως ακριβώς και η τυροκαυτερή. Εγώ όμως αντί να προσθέσω κάτι καυτερό, πρόσθεσα τις γήινες νότες της κολοκύθας. Και σαν να μην έφτανε ήδη αυτή η τελειότητα, προχώρησα παραπάνω και πρόσθεσα θυμάρι και σκόρδο για τη γεύση. Πολλές φορές μπορώ να περιγράψω τα φαγητά που φτιάχνω, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να περιγράψω την τελειότητα αυτού του dip. Ήταν τόσο νόστιμο που την επόμενη μέρα το έφαγα για μεσημεριανό σκέτο με τα tortilla chips που περίσσεψαν και ήμουν πιο χαρούμενη από ότι αν έτρωγα κανονικό μεσημεριανό.
 
 
Όσο για τα tortilla chips, μιας και αναφέρθηκα σ’ αυτά, θα παρατήρησες πως είναι φθινοπωρινά φύλλα. Εμπνεύστηκα από μια εταιρεία στην Αμερική που έφτιαξε τέτοια chips. Χρησιμοποίησα τα κουπατ σε σχήμα φύλλων. Εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποίο κουπατ θες ή να τα κόψεις κανονικά σε τριγωνικό σχήμα.

Αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, θα χαρώ πολύ πολύ να μάθω πως σου φάνηκε :). Για αυτό μη ξεχάσεις να με κάνεις tag στα stories σου (αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος), ή να μου στείλεις ένα μήνυμα ή μια εικόνα από αυτό που έφτιαξες για να το καμαρώσω και να το δημοσιεύσω με τη σειρά μου από το λογαριασμό μου @thelivingmanna ♥.

Dip Κολοκύθας με Φθινοπωρινά Tortilla Chips

🕑Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

🕑Χρόνος Ψησίματος: 8 λεπτά

🕑 Χρόνος Αναμονής: -

🕑 Συνολική Διάρκεια: 15 λεπτά+

★ Βαθμός Δυσκολίας: ★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 6 μερίδες

Please share this

Υλικα

(Dip)

  • 230 γρ. φέτα
  • 180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. πουρές κολοκύθας
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.γ. φρέσκο τριμμένο θυμάρι
  • πιπέρι

(Tortilla Chips)

  • τορτίγιες καλαμποκιού* (ή κανονικές τορτίγιες, αραβικές πίτες, πίτες κτλ.)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πάπρικα ή πιπέρι καγιέν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
  2. Κόψε την κάθε τορτίγια σε 8 τρίγωνα. Εγώ έκανα με τα κουπατ φθινοπωρινά φύλλα. Μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο.
  3. Άλειψε κάθε chip με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε για 8-10 λεπτά. Θα χρειαστεί να βάλεις μερικές φορές το ταψί μέσα μέχρι να ψηθούν όλα.
  4. Όταν βγαίνει το κάθε ταψί, άφησε τα tortilla chips να κρυώσουν σε μια σχάρα και πασπάλισε με πάπρικα και αλάτι.
  5. Για το ντιπ, βάλε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και χτύπα μέχρι να γίνουν ένα.
  6. Αν θέλεις πιο απαλή υφή μπορείς να προσθέσεις ελάχιστο νερό. Εμένα όμως μου αρέσει να νιώθω μερικές υφές από το τυρί μέσα.
  7. Για να σερβίρεις, βάλε το ντιπ στο μπολ, περίχυσε ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπάλισε με λίγο πάπρικα και θυμάρι. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και μερικούς σπόρους.
 
 

Σημειώσεις

 
*Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πίτες, αραβικές πίτες, απλές τορτίγιες ή εναλλακτικά ψωμί, χωρίς να κάνεις σχέδιο.

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση