Κάθε Μάρτιο, χωρίς εξαιρέσεις, φτιάχνω τη συνταγή μου για limoncello, άλλες φορές με τσίπουρο, άλλες φορές με βότκα. Και όχι δεν φτιάχνω limoncello για να το πίνω χωνευτικό μετά από το φαγητό ή όπως το έπινε η μαμά μου το βράδυ σε ένα ποτηράκι μαζί με λίγο πάγο. Ο μοναδικός λόγος που φτιάχνω limoncello, είναι για να απολαμβάνω limoncello spritz όλο το καλοκαίρι.

Τι είναι το limoncello spritz?

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Έχεις ιδέα τι είναι το Aperol spritz; Αυτο το πορτοκαλί ιταλικό ποτό που βασίζεται σε αφρώδη οίνο, Aperol και σόδα. Το πιο γνωστό aperitivo (ποτό πριν το φαγητό) τις απογευματινές ώρες. Το limoncello spritz ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, αλλάζοντας το Aperol με το limoncello. Έτσι, η τελική γεύση είναι πολύ πιο λεμονένια. Ένα ελαφρύ και δροσιστικό ποτό με γεύση λεμονιού.

Αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, θα χαρώ πολύ πολύ να μάθω πως σου φάνηκε :). Για αυτό μη ξεχάσεις να με κάνεις tag στα stories σου (αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος), ή να μου στείλεις ένα μήνυμα ή μια εικόνα από αυτό που έφτιαξες για να το καμαρώσω και να το δημοσιεύσω με τη σειρά μου από το λογαριασμό μου @thelivingmanna ♥.

Limoncello Spritz

🕑Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

🕑Χρόνος Ψησίματος: -

🕑 Χρόνος Αναμονής: -

🕑 Συνολική Διάρκεια: 5 λεπτά

★ Βαθμός Δυσκολίας: ★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 1 μερίδα

Please share this

Υλικα

  • 60 ml limoncello
  • 90 ml αφρώδη οίνο
  • 30 ml σόδα με λεμόνι (ή απλή)
  • Πάγο
  • Φέτες λεμονιού και δυόσμο για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Γέμισε πολλά παγάκια σε ένα ποτήρι φούσκα ή σ’ ένα με μεγάλη χωρητικότητα. 
  2. Πρόσθεσε το limoncello, τον αφρώδη οίνο και τη σόδα.
  3. Μπορείς να το γαρνίρεις με φέτες λεμονιού και δυόσμο. Απόλαυσε το κρύο.

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση