Το χειμώνα και ιδιαίτερα το περασμένο διάστημα με την καραντίνα, όταν ωρίμαζαν οι μπανάνες ήταν τέλεια ευκαιρία να φτιάξεις κέικ μπανάνας και να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Τώρα όμως με τέτοια ζέστη, δεν θες να βλέπεις το φούρνο και σε καταλαβαίνω. Οπότε, σίγουρα η συνταγή που σου δίνω σήμερα δεν θα σε κουράσει, δεν θα κάνει το σπίτι σου σάουνα και σίγουρα θα σε δροσίσει.

Αυτό το ΣΚ που η θερμοκρασία θα είναι ψηλά, φτιάξε αυτα τα Παγωμένα Pops Μπανάνας με Σοκολάτα και Φυστικοβούτυρο. Η μπανάνα έχει πολύ λιγότερη υγρασία από κάθε άλλο φρούτο κι αυτό, θα σου δώσει την αίσθηση ότι τρώς παγωτό. Το φυστικοβούτυρο από την άλλη εκτοξεύει τη γεύση της μπανάνας και σε συνδυασμό με τη σοκολάτα που κάνει κρακ από έξω, δίνει τέλεια αντίθεση γλυκού αλμυρού.

Βέβαια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο άλλο άλλειμα θέλεις όπως, ταχίνι, αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο κτλ. ή να αλλάξεις τη διακόσμηση. Μπορείς, ακόμη, να μην βάλεις τίποτα από τα παραπάνω και να τα καλύψεις απλώς με σοκολάτα και ίσως τρούφα. Έχεις άπειρες επιλογές. Βάλε την φαντασία σου να δουλέψει και δημιούργησε! 

Παγωμένα Pops Μπανάνας με Σοκολάτα και Φυστικοβούτυρο

🕑 Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά

🕑 Χρόνος αναμονής: 3 ώρες

 🍴  Μερίδες: 8 μερίδες

Please share this

Υλικα

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα
  •  130 γρ. φυστικοβούτυρο (ίσως και λίγο παραπάνω)
  • μερικά αλατισμενα φυστίκια (κοπανισμένα)
  • ξυλάκια για παγωτάκια*

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψε κάθε μπανάνα στα δύο και πίεσε κάθε ξυλάκι από την κάτω πλευρά της. Πρόσεχε μην βγεί από την άλλη πλευρά.
  2. Στρώσε ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα και τοποθέτησε τες επάνω του. βάλε το ταψάκι στην κατάψυη για περίπου 45 λεπτά. 
  3. Έπειτα ετοίμασε το φυστικοβούτυρο. Αν αυτό που έχεις είναι σφιχτό, τότε ζέστανε το για λίγο, μέχρι να γίνει ρευστό.
  4. Άδειασε το σε ένα μικρό, αλλά στενό ποτήρι, για να το χειρίζεσαι καλύτερα και βούτα κάθε παγωμένη μπανάνα μέσα μέχρι να καλυφθεί εξωτερικά. Μπορείς το ίδιο να το κάνεις και με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  5. Τοποθέτησε και πάλι τις μπανάνες σην κατάψυξη για 1 ώρα.
  6. Αυτή τη φορά λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (κατσαρόλα με βραστό νερό κάτω από το κατσαρολάκι που θα βάλεις τη σοκολάτα να λιώσει). Άφησε την να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν είναι έτοιμη, κάλυψε με αυτήν κάθε παγωμένη μπανάνα, πάλι είτε βουτώντας τες στη σοκολάτα, είτε περιχύνοντας τη σοκολάτα πάνω σ’ αυτές με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  7. Γρήγορα πασπάλισε κάθε μπανάνα με τα φυστίκια γιατί κρυώνει πολύ γρήγορα η σοκολάτα.
  8. Όταν σταθεροποιηθεί ελαφρώς, τοποθέτησε τες σε ένα τάπερ και άφησε τες να κρυώσουν ακόμα ένα μισάωρο τουλάχιστον. 
  9. Διατηρούνται στην κατάψυη για 3 βδομάδες. 

Σημειώσεις

 

*Ξυλάκια παγωτού υπάρχουν σε μαγαζιά με οικιακά είδη, σε αποθήκες με είδη ζαχαροπλαστικής και σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Αν έχεις πλαστικά που είναι για σπιτικές γρανίτες μπορείς να χρησιμοποιήσει και αυτά. Ακόμη μπορείς να βάλεις και σταθερά καλαμάκια για milkshakes/smoothies.

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση