Έχει περάσει πάρα πολύ καιρός από την τελευταία φορά που ανέβασα κάτι με κύριο συστατικό τη σοκολάτα και ζητώ συγγνώμη. Παρόλα αυτά, επιστρέφει δυναμικά και ζωντανά, καθώς βαδίζουμε προς τους πιο κρύους μήνες του έτους. Το σημερινό μικρό γλυκάκι δεν το γνωρίζουμε σαν Έλληνες, αλλά πιστεύω πως ήρθε καιρός να το εντάξουμε παραπάνω άτομα στις συνταγές μας. Το παρακάτω γλυκό, το οποίο συνήθιζα να φτιάχνω ως φοιτήτρια με πολλές παραλλαγές, ονομάζεται fudge και είναι λίγακι δύσκολο να το περιγράψω, αλλά θα προσπαθήσω.

Το fudge φτιάχνεται κυρίως από σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα. Οι παραλλαγές με τις οποίες μπορεί κάποιος να παίξει με το συγκεκριμένο γλυκό είναι άπειρες. Κόβεται σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και προφανώς δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο στο πρώτο. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι πως όταν το δαγκώσεις έχει fudgy ύφή, δηλαδή με απλά λόγια, μένει το σχήμα το δοντιών σου επάνω του και αυτή την υφή την αγαπώ στα γλυκά.

Εγώ στην παρακάτω συνταγή χρησιμοποίησα μάυρη σοκολάτα, που είναι και η αγαπημένη μου. Τη συνδύασα με τα αγαπημένα φυστίκια Αιγίνης και με φρέσκους σπόρους ροδιού. Πέρα από την όμορφη χρωματική αντίθεση που δημιουργούν μεταξύ τους το πράσινο του φιστικιού με το κόκκινο του ροδιού, δημιουργείται και γευστική σντίθεση. Πιο συγκεκριμένα, με μια μπουκιά γεύεσαι την ένταση της μάυρης σοκολάτας, το γήινο τόνο του φιστικιού και την έκρηξη του ροδιού. 

Χρείαζεσαι πολύ λίγα υλικά, τι λες; Πάμε να τη δοκιμάσεις;

Fudge Μαύρης Σοκολάτας με Φιστίκι Αιγίνης και Ρόδι

🕑Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

🕑 Συνολική Διάρκεια: 2 ώρες

★ Βαθμός Δυσκολίας:★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 16 μερίδες

Please share this

Υλικα

  • 400 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη (εγώ χρησιμοποιώ 65% κακάο)
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο
  • 28 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα φιστίκια Αιγίνης (γύρω στα 125 γρ.)
  • ½ κούπα σπόρους ροδιού (γύρω στα 90 γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθέτησε τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Αυτό το ίδιο τοποθέτησε το πάνω σε ένα άλλο κατσαρολάκι που μέσα του βράζει νερό, ώστε να λιώσει σε μπεν μαρι.
  2. Ανακάτευε συνεχώς. Θα είναι αρκετά σφιχτό το μείγμα. Όταν γίνει ομογενές, κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε μέσα τα φιστίκια και το ρόδι, ανακατεύοντας καλά για να ενωθούν.
  3. Άδειασε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι ή σκεύος που θα είναι 18×18*, αφού πρώτα στρώσει λαδόκολλα μέσα που θα αγγίζει και την βάση και τα πλαϊνά.
  4. Άφησε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει. Μετά βγάλ’ το όλο μέσα από το ταψάκι μαζί με τη λαδόκολλα και κόψε σε μικρά τετραγωνάκια.
  5. Διατηρείται καλυμμένο στο ψυγείο για πολλές μέρες.

 

 

Σημειώσεις

 

*Αν βάλεις το μείγμα σε μεγαλύτερο σκεύος, τα κομμάτια θα βγούν πολύ φλατ και όχι κύβοι.

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση