Κοντεύει σιγά σιγά η εποχή που θα απολαμβάνουμε σπιτική λεμονάδα στο μπαλκόνι, στον κήπο ή σε πικνικ. Βασικά κοντεύει; Τις τελευταίες μέρες επικρατεί για κάποιο περίεργο λόγο Γενάρης κι όχι τέλη Μάρτη. Είναι ίσως το χειρότερο… γιατί όσο νιώθεις ότι πλησιάζει η άνοιξη και το καλοκαίρι και επιτέλους θα βγούμε έξω και θα τελειώνει όλη αυτή η εσώκλειστη κατάσταση, τόσο πιο πολύ καθυστερεί. Αυτό ήταν ένας μονόλογος γκρίνιας γιατί μετά από ένα χρόνο καραντίνας και κρίση δημόσιας υγείας, τώρα συνειδητοποιώ πως κουράστηκα. 

Αλλά εννοείται δε θα συζητήσουμε σήμερα αυτό, αλλά κάτι πιο χαρωπό, όπως ας πούμε τι θα φτιάχνουμε να πίνουμε όταν τελικά έρθει καλοκαιρία. Για μένα η σπιτική λεμονάδα πλαισιώνει τα χαλαρά απογεύματα με λιακάδα, παρέα με φίλους ή το ζέσταμα πριν το barbecue. Αυτή η γλυκόινη γεύση της είναι τόσο δροσιστική και νόστιμη! Δυστυχώς όμως η σπιτική λεμονάδα έχει ένα κακό: τη παρουσία της ζάχαρης!

Για αυτό σήμερα σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Stelvia, θα σου δείξω πως να φτιάχνεις τη δική σου λεμονάδα, χωρίς να προσθέσεις ούτε κόκκο ζάχαρης! Πέρα, όμως, από αυτό η συνταγή είναι ιδιαίτερη γιατί πρόσθεσα και πράσινο τσάι. Πιο συγκεκριμένα, άφησα μερικά φακελάκια από Πράσινο Τσάι με Ελληνικά Φύλλα στέβια της εταιρείας Stelvia να εκχυλιστούν, έτσι ώστε να δώσουν γεύση από το πράσινο τσάι, αλλά και γλυκύτητα από το φυτό στέβια. Πρόσθεσα χυμό λεμονιού και λίγο επιπλέον παγωμένο νερό, όπως θα διαβάσεις και στη συνταγή παρακάτω και …voilà! Έχεις τρία σε ένα νοικοκυρεμένα: στέβια, πράσινο τσάι και λεμόνι.

Η εταιρεία Stelvia Hellas® διαθέτει πολλά προϊόντα, εκ των οποίων αποξηραμένα φύλλα στέβια χύμα για χρήση ως γλυκαντικό σε ροφήματα και γλυκά, φακελάκια ενός γραμμαρίου με φύλλα στέβια για εύκολη χρήση, μαύρο τσάι με στέβια και πράσινο τσάι με στέβια σε φακελάκια, έτοιμα για εκχύλιση. Στη σημερινή συνταγή χρησιμοποιώ το πράσινο τάι με στέβια, που ούτε ξινίζει, ούτε πικρίζει, αλλά αντίθετα δίνει ισορροπημένη γλυκύτητα. Τι λες; Θα δοκιμάσεις;

Σπιτική Λεμονάδα με Πράσινο Τσάι και Ελληνικά Φύλλα Στέβια Stelvia (χωρίς ζάχαρη)

🕑Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

🕑 Χρόνος Αναμονής: 20 λεπτά

🕑 Συνολική Διάρκεια: 30 λεπτά

★ Βαθμός Δυσκολίας: ★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 4-5 μερίδες

Please share this

Υλικα

  • 5 φακελάκια Πράσινο Τσάι με Ελληνικά Φύλλα Στέβια Stelvia
  • 400 ml βραστό νερό
  • 200 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 400 ml παγωμένο νερό
  • παγάκια και φέτες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίξε τα 400 ml νερό σε ένα μπολ που θα έχεις βάλει πρώτα τα 5 φακελάκια Πράσινο Τσάι με Ελληνικά Φύλλα Στέβια Stelvia. Άφησε τα για 4 λεπτά να εκυχλιστούν. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τα φακελάκια και άφησε το να κρυώσει τελείως.
  2. Σε μια μεγάλη κανάτα 1 λίτρου, ένωσε το πράσινο τσάι, το χυμό λεμονιού και συμπλήρωσε με παγωμένο νερό.
  3. Σέρβιρε με παγάκια και φέτες λεμονιού.
  4. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες.

Σημειώσεις

 

*Μπορείς να προσθέσεις επιπλέον παγωμένο νερό αν βρίσκεις έντονη τη γεύση του λεμονιού. 

**Πριν το σερβίρισμα ανακίνησε καλά το μπουκάλι μέσα στο οποίο θα έχεις τη λεμονάδα.

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση