Η αλήθεια είναι ότι αγαπώ πολύ τα δροσιστικά ποτά το καλοκαίρι. Αν και αγαπώ κυρίως τα ποτά που καταλαβαίνεις το αλκοόλ, υπάρχουν κάποιες μέρες που θέλω να πιω κάτι ελαφρύ, γευστικό και δροσιστικό. Όταν πολλοί βρίσκονται σ’ αυτήν την κατάσταση κάπου έξω, συνήθως παραγγέλνουν την κλασική sangria. Παρόλο που είναι υπέροχη, προσωπικά βρίσκω τη γεύση της πολύ φθινοπωρινοχειμερινή. Κόκκινο κρασί, πορτοκάλι και μήλο; Ο χειμώνας ο ίδιος! Γιατί να μην υπάρχει και sangria που θα είναι ιδανική για το καλοκαίρι; Μάντεψε, υπάρχει!

Η ροζέ sangria τον τελευταίο καιρό είναι το αγαπημένο μου ελαφρύ ποτό. Ελαφρά γλυκιά, σαν ποιήμα! Αγαπώ το ροζέ κρασί, οπότε ήταν ευκολάκι να την αγαπήσω. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι όλα τα υπόλοιπα συστατικά της. Επέλεξα να της δώσω γεύση με το αγαπημένο μου ροδάκινο, για αυτό ετοίμασα ένα υπέροχο σιρόπι με το φρούτο αυτό και λίγο θυμάρι. Παρόλα αυτά μπορείς να παραλείψεις το θυμάρι γιατί είναι προαιρετικό. Σε καμία περίπτωση όμως μην παραλείψεις τα άλλα στοιχεία της συνταγής όπως πχ το χυμό λεμονιού γιατί δίνει την απαραίτητη οξύτητα.

Στα συστατικά κάτω θα παρατηρήσεις ότι χρησιμοποιώ και σόδα, κάτι που δεν υπάρχει στην κλασική συνταγή της sangria με κόκκινο κρασί. Επέλεξα να προσθέσω σόδα, γιατί δίνει κάτι δροσιστικό στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θυμίζει πολύ σε αφρωδη οίνο. Σίγουρα όμως δεν αραιώνει άσχημα το κρασί. Οπότε μην αγχώνεσαι. Προσπάθησε να βρεις ροζ γκρειπφρουτ σόδα για να δώσεις ακόμα περισσότερη γεύση στη sangria.

Αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, θα χαρώ πολύ πολύ να μάθω πως σου φάνηκε :). Για αυτό μη ξεχάσεις να με κάνεις tag στα stories σου (αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος), ή να μου στείλεις ένα μήνυμα ή μια εικόνα από αυτό που έφτιαξες για να το καμαρώσω και να το δημοσιεύσω με τη σειρά μου από το λογαριασμό μου @thelivingmanna ♥.

Καλοκαιρινή Sangria με Ροζέ, Ροδάκινα & Raspberries

🕑Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

🕑Χρόνος Ψησίματος: -

🕑 Χρόνος Αναμονής: 1 ώρα

🕑 Συνολική Διάρκεια: 1 ώρα & 15 λεπτά

★ Βαθμός Δυσκολίας: ★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 6 μερίδες

Please share this

Υλικα

  • 1 μπουκάλι ροζέ κρασί
  • Φρέσκο Χυμό από 2 γκρειπφρουτ (ή 2 πορτοκαλια)
  • Φρέσκο Χυμό από 1 λεμόνι
  • Σιρόπι ροδάκινου (δες παρακάτω)
  • 1 ροδάκινο ή νεκταρίνι σε φέτες
  • 1 χούφτα raspberries
  • 1 γκρειπφρουτ σόδα 330 ml

(Σιρόπι ροδάκινου)

  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι
  • 200 γρ. νερό
  • 1 μεγάλο ώριμο ροδάκινο/νεκταρίνι ή 2 μικρά
  • 3 μικρά κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να ετοιμάσεις το σιρόπι ροδάκινου κόψε το ροδάκινο σε μικρά κομμάτια και μαζί με το νερό, το θυμάρι (αν βάλεις) και τη ζάχαρη ή το μέλι, τοποθέτησε τα σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά.
  2. Βράσε το μείγμα μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα σε σημείο που να λιώνουν αν τα πατάς. Ανακάτευε συχνά μέχρι να γίνει.
  3. Κατέβασε το από τη φωτιά και πέρασε το μέσα από ένα σουρωτήρι για να μείνουν τα στερεά πάνω.
  4. Πίεσε τα ροδάκινα για να βγάλουν όλα τους τα υγρά.
  5. Άφησε το σιρόπι να κρυώσει πλήρως.
  6. Όταν είναι έτοιμο σε μια κανάτα πρόσθεσε το κρασί, το χυμό του γκρειπφρουτ (ή πορτοκαλιού), τον χυμό του λεμονιού, το σιρόπι ροδάκινου, τις φέτες ροδάκινου και τα raspberries.
  7. Τοποθέτησε το καλυμμένο στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να κρυώσει καλά. Μπορεί να μείνει μέχρι και 3-4 ώρες.
  8. Όταν θέλεις να το καταναλώσεις, πρόσθεσε την γκρειπφρουτ σόδα στην κανάτα και σέρβιρε.
 

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση