Σήμερα θα σου δώσω μια καινούργια συνταγή, που ήταν προγραμματισμένη να ανέβει πριν μια βδομάδα, αλλά δυστυχώς δεν είχα καθόλου διάθεση με όλα αυτά που γίνονταν. Δυστυχώς η κατάσταση γύρω μας είναι εξαιρετικά λυπητερή με όλες τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα μας αλλά και τις γύρω περιοχές. Εύχομαι όλο αυτό να έρθει γρήγορα στο τέλος του και να μη θρηνήσουμε καμιά άλλη ψυχή, ανθρώπου ή ζώου. 

Όπως έχω ξαναπεί, το καλοκαίρι δεν μπορώ να μένω πολλή ώρα μέσα στην κουζίνα, ούτε και να μαγειρεύω, ούτε και να ψήνω. Περιορίζομαι στις σαλάτες, στα φρέσκα φρούτα και γενικά σε ό,τι δε χρειάζεται πολύ μαγείρεμα. Αααα…προφανώς και στα κοκτέιλ, ιδιαίτερα τα σπιτικά, με ή χωρίς αλκοόλ. Το σημερινό όμως έχει αλκοόλ και μάλιστα αρκετά δυνατό … το ουίσκι! Αν αγαπάς το συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό τότε συνέχισε να διαβάζεις. Αν πάλι δεν είσαι φαν, συνέχισε να διαβάζεις κι εσύ γιατί ίσως σε πείσω! 

Το σημερινό κοκτέιλ αποτελείται από ουίσκι, φρέσκα και ώριμα ροδάκινα, δυόσμο και καραμελένιο σιρόπι μαύρης ζάχαρης. Η “καραμελένια” γεύση του σιροπιού, δένει τέλεια με το γευστικό ουίσκι. Όσο για το ροδάκινο τα λόγια είναι περιττά. Δοκίμασε αυτό το χρυσό κοκτέιλ για μια διαφορετική και έντονη εμπειρία. Φώναξε φίλους στο μπαλκόνι και σέρβιρε αυτό το ποτό… είμαι σίγουρη θα τους ξετρελάνεις!  

Cocktail με Ουίσκι και Ροδάκινο

🕑Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά


🕑 Συνολική Διάρκεια: 30 λεπτά

★ Βαθμός Δυσκολίας: ★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 1 μερίδα

Please share this

Υλικα

Σιρόπι Μαύρης Ζάχαρης (Για 3 μερίδες)

  • 90 ml νερό
  • 90 γρ. μαύρη ζάχαρη

(Για 1 Cocktail)

  • 30 ml σιρόπι μαύρης ζάχαρης
  • 1/2 ώριμο ροδάκινο σε κομμάτια
  • 3 φύλλα δυόσμου
  • 60 ml ουίσκι
  • Λίγο σόδα ή ginger ale παγωμένο
  • Πάγος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό και τη ζάχαρη και βράσε για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να κοχλάζει. Άφησε το να κρυώσει καλά και μετά φτιάε το κοκτέιλ
  2. Σε ένα σέικερ ή ένα βάζο με καπάκι βάλε το ροδάκινο, το σιρόπι, και τα φύλλα και με ένα το πίσω μέρος μια ξύλινης κουταλάς λιώσε το ροδάκινο προς τα κάτω ώστε να βγουν οι χυμοί του.
  3. Γέμισε το με ουίσκι και κλείσε το καπάκι. Ανακίνησε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Γέμισε με πάγο ένα χαμηλό ποτήρι και άδειασε το περιεχόμενο του σέικερ αφού πρώτα το περάσεις μέσα από ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα κομμάτια.
  5. Πρόσθεσε τη σόδα ή το ginger ale. Σέρβιρε με μια φέτα από φρέσκο ροδάκινο και λίγο δυόσμο.

 

Σημειώσεις

 

*Το Ginger Ale βρίσκεται σε κάποια μεγάλα μάρκετ.

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση