Ο αρακάς δεν είναι το νούμερο ένα αγαπημένο φαγητό των ανθρώπων. Αυτό είναι μια αλήθεια. Παρόλα αυτά, είναι ένα πολύ θρεπτικό υλικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές παρασκευές. Στην Ελλάδα όταν λέμε αρακά, αυτόματα σκεφτόμαστε τον κοκκινιστό αρακά με πατάτες, καρότα και μυρωδικά. Γιατί όμως, περιοριζόμαστε σε τόσες λίγες επιλογές, ενώ μπορούμε να εξερευνήσουμε αυτό το υλικό και σε άλλες μορφές ;

Σήμερα σου προτείνω έναν εναλλακτικό τρόπο κατανάλωσης του αρακά. Ένα spread με αυτό το υλικό που θυμίζει πολύ σε αβοκάντο και πέστο την ίδια στιγμή, χωρις να μοιάζει γευστικά ακριβώς με κανένα από τα δύο. Γευστικά είναι πιο αρωματικό κι από τα δύο. Έτσι κι αλλιώς, το μυστικό για να απογειώσεις τον αρακά είναι τα μυρωδικά και οι έξτρα γεύσεις που θα προσθέσεις, για αυτό πρόσθεσα στον αρακά άνηθο, λεμόνι, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο. Είναι αρκετά για να σου δώσουν ένα αρωματικό και νόστιμο spread. Η έξτρα ανοιξιάτικη του γεύση ταιριάζει τέλεια με βρώσιμα λουλούδια. Τουλάχιστον εμφανισιακά είναι ονειρικό!

Το συγκεκριμένο spread μπορείς να το αλείψεις πάνω σε ψωμί και κράκερς. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να το χρησιμοποιήσεις μέσα σε σάντουιτς αντικαθιστώντας την κλασική (και πολύ ανθυγιεινή) μαγιονέζα. Θα έχεις σως και greens σε μια μορφή. Με ένα σπάρο δυό τριγώνια. Ακόμα μπορείς να το αραιώσεις με λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια και να γίνει σάλτσα για αυτά. Άσε τη φαντασία σου να δουλέψει!

Αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, θα χαρώ πολύ πολύ να μάθω πως σου φάνηκε :). Για αυτό μη ξεχάσεις να με κάνεις tag στα stories σου (αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος), ή να μου στείλεις ένα μήνυμα ή μια εικόνα από αυτό που έφτιαξες για να το καμαρώσω και να το δημοσιεύσω με τη σειρά μου από το λογαριασμό μου @thelivingmanna ♥.

Αρωματικό Άλειμμα Αρακά

🕑Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

🕑Χρόνος Ψησίματος: -

🕑 Χρόνος Αναμονής: -

🕑 Συνολική Διάρκεια: 15 λεπτά

★ Βαθμός Δυσκολίας: ★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 8 μερίδες

Please share this

Υλικα

  • 300 γρ. αρακάς κατεψυγμένος ή φρέσκος (2 κούπες περίπου)
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο 
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε νερό να βράσει.
  2. Όταν αρχίσει να βράζει ρίξε τον αρακά και βράσε για περίπου 5 λεπτά. Θα πέσει η θερμοκρασία, όταν ρίξεις τον παγωμένο αρακά, αλλά μην αγχώνεσαι. Όταν αρχίσει να ξανακοχλάζει, μέτρα 5 λεπτά βρασμού και θα είναι έτοιμο.
  3. Αφού βράσουν σούρωσε τα και ρίξε λίγο τρεχούμενο νερό βρύσης για να πέσει η θερμοκρασία.
  4. Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε όλα τα υλικά μαζί με το βρασμένο αρακά και χτύπα καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  5. Άπλωσε το άλειμμα αρακά πάνω σε ψωμί/κράκερς, χρησιμοποίησε το ως πέστο σε μακαρόνια ή ως σως σε σάντουιτς.
  6. Διατηρείται για 3 μέρες στο ψυγείο κλεισμένο σε βαζάκι.

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση