Η μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο φέτα είναι ένα ορεκτικό που δεν είναι τόσο γνωστό, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, γιατί είναι πεντανόστιμο και τα υλικά μεταξύ τους κολακεύουν απίστευτα το ένα το άλλο. Μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά και περίπλοκα υλικά ή πολύωρες διαδικασίες για να φτιάξεις κάτι νόστιμο και ευπαρουσίαστο. Σχεδόν πάντα η ομορφιά και η νοστιμιά βρίσκονται στα απλά και τα λίγα, τα οποία χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα τους, όπως αυτή η συνταγή.

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν χρήζει ιδιαίτερου χρόνου ή πολλών υλικών. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην ποιότητα των πρώτων υλών, όπως στη φέτα και το ελαιόλαδο. Για τη φέτα, χρησιμοποίησε μιά πιο σκληρή με σχετικά ήπιο χαρακτήρα. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και μια πιο πικάντικη. Τον πιο σημαντικό ρόλο όμως παίζει η σκληρότητα της. Δεν πρέπει να είναι μαλακή γιατί θα βγάλει έξτρα υγρασία κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος.

 

Σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα παίζει και η ποιότητα του ελαιολάδου. Επίλεξε το Ιωνίς εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κορωνέικη ποικιλία. Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι η πιο σημαντική ποικιλία ελιών στην Ελλάδα με εξαιρετική ποιότητα και γεύση. Δεν είναι τυχαίο που είναι ένα ελληνικό προϊόν πιστοποιημένο και βραβευμένο στους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας. Το Ιωνίς παράγεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και το επίπεδο οξύτητας του είναι λιγότερο από 0.8%. Έχει μεγάλη διατροφική αξία και είναι φτωχό σε κορεσμένα λιπαρά.

Η μαριναρισμένη φέτα έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση ;

Ουσιαστικά η φέτα “απορροφά” αρκετό ώμο λάδι και αλλάζει ελαφρά η γεύση της από αυτό. Ταυτόχρονα με τη βοήθεια των μυρωδικών και των μπαχαρικών παίρνει έξτρα γεύση. Από μυρωδικά επίλεξε δεντρολίβανο, θυμάρι ή λεμονοθύμαρο. Από μπαχαρικά προτείνω μερικούς κόκκους πιπεριού μαύρου ή ροζ. Μπορείς να προσθέσεις και λίγη φρέσκια καυτερή πιπεριά, αν σου αρέσει. Μη χρησιμοποιήσεις σκόρδο γιατί είναι πολύ δυνατό και θα ακυρώσει όλες τις άλλες γεύσεις.

Πώς να σερβίρω το συγκεκριμένο ορεκτικό;

Η μαριναρισμένη φέτα σερβίρεται τέλεια πάνω σε φρέσκο ψωμάκι, ως μπρουσκετες ή crostini κι άλλα ψωμοειδή. Είναι τέλειο ορεκτικό για να σερβιριστεί σε πιατέλα τυριών παρέα με κριτσίνια και κρακεράκια. Επίσης σερβίρεται πολύ εύκολα και σε σαλάτες.

Αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, θα χαρώ πολύ πολύ να μάθω πως σου φάνηκε :). Για αυτό μη ξεχάσεις να με κάνεις tag στα stories σου (αν ο λογαριασμός σου είναι δημόσιος), ή να μου στείλεις ένα μήνυμα ή μια εικόνα από αυτό που έφτιαξες για να το καμαρώσω και να το δημοσιεύσω με τη σειρά μου από το λογαριασμό μου @thelivingmanna ♥.

Μαριναρισμένη Φέτα σε Ελαιόλαδο με Μυρωδικά

🕑Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

🕑Χρόνος Ψησίματος: -

🕑 Χρόνος Αναμονής: 3 ώρες

🕑 Συνολική Διάρκεια: 3 ώρες

★ Βαθμός Δυσκολίας: ★☆☆☆☆

 🍴  Μερίδες: 5 μερίδες

Please share this

Υλικα

  • 400-500 γρ. φέτα σκληρή
  • 400-500 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ιωνίς Nutria κορωνέικη ποικιλία
  • Δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • Μερικά κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. ολόκληρο μαύρο πιπέρι σε κόκκους
  • 1/2 κ.γ. ολόκληρο ροζ πιπέρι σε κόκκους
  • 1/2 – 1 καυτερή πιπεριά, κομμένη και καθαρισμένη από σπόρια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθέτησε το κομμάτι της φέτας ανάμεσα σε μερικά φύλλα απορροφητικού χαρτιού, ώστε να φύγει η υπερβολική υγρασία.
  2. Κόψε τη φέτα σε ίσα τετράγωνα κομματάκια και τοποθέτησε την σε ένα βάζο μέτριο προς μεγάλο.
  3. Πρόσθεσε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  4. Στη συνέχεια πρόσθεσε το λάδι μέχρι το σημείο που να καλύπτει όλα τα κομμάτια της φέτας.
  5. Άφησε το ιδανικά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
  6. Πρέπει να καταναλωθεί εντός 5 ημερών. Όσο για το λάδι, εννοείται, δεν το πετάς αλλά εντός αυτών των ημερών, το χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες, στα φαγητά σου και όπου αλλού χρειαστεί.

 

 
 

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση