Ξέρω ότι οι τελευταίες μέρες και ώρες σε όλο τον κόσμο είναι πολύ λυπηρές. Λυπάμαι για όλα αυτά που συμβαίνουν με τον κορονοϊό και όλες τις επιπτώσεις που θα έχει σε διάφορους τομείς. Καταλαβαίνω ότι σε πιάνει φόβος για την υγεία σου και των αγαπημένων σου. Επίσης, αναγνωρίζω ότι μπορεί αυτό να έχει αντίκτυπο στην δουλειά σου (όπως έχει και σε μένα) ή την επιχείρηση σου.

 

Να σου πω όμως κάτι. Μέσα στην αναμπουμπούλα των τελευταίων ημερών, που όλα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό, αυτό που δεν αλλάζει είναι η φύση και Αυτός που την έπλασε. Παραμένει σταθερή και ακλόνητη όπως και ο Δημιουργός της.

Μέσα σ΄ όλη αυτή την τρέλα των ημερών, παρατήρησες που όλα τα δέντρα άνθισαν και χρωμάτισαν κάθε σκούρα γωνιά του χειμώνα; Αν όχι, σε προτρέπω να ανοίξεις την μπαλκονόπορτα σου ή να βγεις μια (ασφαλή) βόλτα στη γειτονία σου και να θαυμάζεις αυτό το θαύμα της φύσης να αναγεννιέται κάθε άνοιξη.

Και στην τελική δεν δέχομαι να χάνω την άνοιξη, ούτε την ελπίδα μου στο Θεό. Όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Το κάλο πάντα νικάει το κακό. Το καλό έχει ήδη νικήσει το κακό.

 

Μακάρι να μπορώ κι εγώ με τη σειρά μου να σε γλυκάνω με αυτή τη συνταγή. Είχα πολλή μαύρη σοκολάτα, ταχίνι και χαλβά, ο οποίος περίσσεψε από την Καθαρά Δευτέρα, οπότε αποφάσισα να κάνω έναν υγιεινό και θρεπτικό κορμό, που θα έχω και σαν γλυκό και σαν σνακ. Πρόσθεσα cranberries, φυστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα για γεύση και χρώμα.

Συνοψίζοντας, μερικές προτροπές:

  • Μην συνωστίζεσαι με άλλα άτομα.
  • Χρησιμοποίησε αντισηπτικά και οινόπνευμα για να σκοτώσεις κάθε παθογόνο μικροοργανισμό.
  • Δείξε αγάπη στους αγαπημένους σου (ειδικά στις ευπαθείς ομάδες) με το να μην τους αγκαλιάζεις / φιλάς. Πίστεψε με η έκφραση αγάπης με την μορφή της προστασίας είναι πολύ πιο αληθινή.
  • Θαύμασε την άνοιξη που έρχεται και ομορφαίνει τα πάντα, η ελπίδα είναι εδώ!

 

Κορμός Μαύρης Σοκολάτας με Χαλβά

🕑 Συνολική Διάρκεια: 1 ώρα

 🍴  Μερίδες: 12 μερίδες

Please share this

Υλικα

  • 400 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 170 γρ. μέλι
  • 350 γρ. χαλβά
  • 80 γρ. φυστίκια Αιγίνης
  • 80 γρ. cranberries
  • 80 γρ. αμύγδαλα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώσε την σοκολάτα σε μπεν μαρί (μέσα σε ένα κατσαρολάκι, ενώ κάτω του υπάρχει ένα άλλο κατσαρολάκι με βραστό νερό) ή στα μικροκύματα για 1 λεπτό περίπου (μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ενώ το έχεις καλύψει με μεμβράνη).
  2. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το ταχίνι με το μέλι καλά. Προσέθεσε και την σοκολάτα και περίμενε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
  3. Στο μεταξύ κόψε το χαλβά σε κύβους. Αφού κρυώσει ελαφρώς το μείγμα τότε ρίξε τα φυστίκια Αιγίνης, τα αμύγδαλα και τα cranberries και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τον χαλβά και ανακάτεψε με προσοχή για να μην διαλυθεί.
  4. Άσε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Αφού το βγάλεις, κόψε δύο κομμάτια μεμβράνης και άδειασε το μείγμα μέσα σ’ αυτήν. Με προσεκτικές κινήσεις τύλιξε το και προσπάθησε να σχηματίσεις έναν στρογγυλό κορμό σαν σαλάμι.
  5. Βάλε τον κορμό για 1 ώρα στο ψυγείο. Διατηρείται στο ψυγείο και αντέχει τέλεια ως 10 μέρες. Στην κατάψυξη πολύ παραπάνω.

 

 

Σημειώσεις

 

*Πρόσεχε όταν ρίξεις τον χαλβά στο μείγμα, δεν πρέπει αυτό να είναι ζεστό γιατί θα λιώσει ο χαλβάς.

*Μπορείς, αντί για φυστίκι Αιγίνης, αμύγδαλα και cranberries, να βάλεις ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου.

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση