Ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς είναι το γλυκό με το αλμυρό. Μην πεις ότι όταν ήσουν μικρός-ή δεν συνδύαζες στο στόμα σου πατατάκια ή φουντούνια με σοκολάτα. Αν όχι, ντρέπομαι για τη λαιμαργία μου!

Καθώς μεγάλωνα και άρχισα να ασχολούμαι με το baking, πολλοί ειδικοί μιλούσαν για την χρήση του αλατιού στη ζαχαροπλαστική και πως αυτό ενισχυεί τη γεύση της σοκολάτας ή της καραμέλας αντίστοιχα.

Δεν θα ξεχάσω το διάστημα που η μαμά μου με θεωρούσε τρελή επειδή χρησιμοποιούσα αλάτι σε κάποια γλυκά. Αχ μαμά, έχεις να μάθεις πολλά!

 

Για να μην ξεφεύγω, λοιπόν, σήμερα σου έχω cake pops με φυστικοβούτυρο και μαύρη σοκολάτα. Είχα κάνει μια δόση από cupcakes με φυστικοβούτυρο λίγο καιρό πριν, τα οποία αποθήκευσα στην κατάψυξη και δεν ήξερα τι να τα κάνω. Οπότε τα θρυμμάτισα, τα ένωσα με λίγη βουτυρόκρεμα και τα έπλασα σε μπαλίτσες. 

Βούτηξέ τα στη σοκολάτα και σε παρακαλώ, μην παραλείψεις να τα γαρνίρεις με φυστίκια και λίγο ανθό αλατιού. Trust me!

Cake Pops με Φυστικοβούτυρο και Μαύρη Σοκολάτα

🕑 Συνολική Διάρκεια: 2 ώρες

 🍴  Μερίδες: 18 - 20 μερίδες

Please share this

Υλικα

Βουτυρόκρεμα: 

  • 100 γρβούτυρο 
  • 70 γρφυστικοβούτυρο 
  • 200 γρζάχαρη άχνη 
  • 1 κ. σ. γάλα  
  • 250 γρμαύρη σοκολάτα 
  • Στικς για γλειφιτζούρια (μπορείς και χωρίς αυτά, δηλαδή να γίνουν σαν τρουφάκια) 
  • Χοντροκομμένα φιστίκια 
  • Ανθό αλατιού 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μπολ του μίξερ χτύπα το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο για 5 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ανοίξουν σε χρώμα. 
  2. Έπειτα, πρόσθεσε σε δύο δόσεις την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και χτύπα ωσότου ενωθούν. Μετά βάλε και το γάλα και ανακάτεψε καλά. 
  3. Θρυμμάτισε τα κεκάκια σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν σχετικά λεπτά ψίχουλα και πρόσθεσε ½ κούπα από τη βουτυρόκρεμα που έφτιαξες. 
  4. Ένωσε τα ψίχουλα και τη βουτυρόκρεμα, είτε με τα χέρια, είτε με το μίξερ (εξάρτημα φτερό). Θα πρέπει, όταν κάνεις μπαλάκια με τη ζύμη, αυτά να μη σπάνε, ούτε όμως και να είναι πολύ υγρά.  
  5. Πλάσε μπαλάκια, όποιου μεγέθους θέλεις. Εγώ έπλασα 20 μπαλάκια με διάμετρο 4 εκατοστών. 
  6. Βαλ’ τα σε ένα πιάτο, τυλιγμένα σε μεμβράνη και για 1 – 1 ½ ώρα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξουν. 
  7. Λίγο πριν τα βγάλεις από το ψυγείο, λιώσε την μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Άδειασε την σε ένα μια μικρή κούπα, αλλά βαθιά. 
  8. Βγάλε τα μισά μπαλάκια από το ψυγείο για να μην ζεσταθούν τα υπόλοιπα και χάσουν το σχήμα τους, καθώς αυτή η διαδικασία θα πάρει λίγη ώρα. 
  9. Βούτα πρώτα ελαφρώς το ξυλάκι στη σοκολάτα, όπως φαίνεται παραπάνω και πίεσε το μες το μπαλάκι χωρίς όμως να βγει από την άλλη πλευρά. Κάνε το ίδιο και με τα άλλα. 
  10. Αφού όλα έχουν ξυλάκι, βούτα τα στη σοκολάτα και άφηνε τα πλαγίως για να στραγγίζουν. 
  11. Εγώ τα πασπάλισα με κομμένα φιστίκια και ανθό αλατιού.  
  12. Έπειτα άφησε τα να κρυώσουν, είτε μέσα σε ένα χαμηλό ποτήρι, είτε σε ένα κομμάτι φελιζόλ, στερεώνοντας τα επάνω του, είτε σε ένα απλό κουτί, κάνοντας του τρύπες. 
  13. Διατηρούνται στο ψυγείο φρέσκα για 5 μέρες. 

 

Καλή Απόλαυση !

Αφήστε μια απάντηση